Україна

Військово-Морські Сили України взяли на озброєння турецькі безпілотники

Вони брали участь у збройних конфліктах в сирійській провінції Ідліб, у Лівії, а також під час збройного протистояння в Нагірному Карабаху восени 2020 року

Міністерство оборони України повідомило про надходження першого ударного безпілотного комплексу Bayraktar TB2 турецького виробництва для військово-морських сил (ВМС) України.

Про це інформує 1NEWS.

“Перший ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 для Військово-Морських сил поставлено до України. Проводимо остаточні приймальні випробування комплексу в місці базування”, – заявив міністр оборони України Андрій Таран.

Україна ще в 2019 році закупила для ЗСУ і провела випробування турецьких ударних оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів (БПЛА) Bayraktar TB2, оснащених високоточними авіабомбами MAM-L турецької компанії Roketsan.

Крім того, закуплено високоточні легкі MAM-L та інші високоточні боєприпаси. У 2020 році українські військові випробували Bayraktar TB2 і Javelin на масштабних тактичних навчаннях із бойовою стрільбою, а у квітні 2021 року ці безпілотники вперше здійснили виліт до зони ООС, виявивши техніку противника.

БПЛА Bayraktar TB2 розроблені турецькою компанією Baykar Technologies. Вони брали участь у збройних конфліктах в сирійській провінції Ідліб, у Лівії, а також під час збройного протистояння в Нагірному Карабаху восени 2020 року.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button