Україна

Військовій частині на Київщині повернули незаконно вилучену землю


Військовій частині на Київщині повернули незаконно вилучену землю

Служба внутрішнього аудиту Міноборони передала землю в користування комерційному підприємству до початку широкомасштабного вторгнення Росії.

Міністерство оборони України повернуло 255 гектарів землі, раніше незаконно вилученої в одній із військових частин у Київській області. Про це повідомляє пресслужба відомства у пятницю, 12 липня.

Вартість землі становить понад 6,5 мільярдів гривень за нормативною грошовою оцінкою.

Ще до повномасштабного вторгнення РФ, Служба внутрішнього аудиту Міноборони передала землю у користування комерційному підприємству.

Нині ж вдалося скасувати незаконні рішення органів місцевої влади. Земельну ділянку у липні 2024 року повернули у військову частину та зареєстрували у Держреєстрі.

“Землі оборони мають служити потребам Збройних сил України, а не комерційним інтересам окремих осіб. Будь-які незаконні дії отримуватимуть належне реагування, аби запобігти подібним порушенням у майбутньому”, – запевнив заступник міністра оборони Юрій Джигір.

Раніше Міністерство оборони повернуло Збройним силам України (ЗСУ) тисячі одиниць техніки у межах оптимізації ресурсів.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ отримали до експлуатації  40 зразків артилерійського озброєння. Серед кодифікованих зразків допущено чимало зразків іноземного виробництва.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button