Україна

Військові розвідники повернули дівчинці вкрадений окупантами телефон

Військові розвідники повернули дівчинці вкрадений окупантами телефон

Фото: t.me/DIUkraine

Дівчинці повернули вкрадений окупантами телефон

Коли люди стояли в евакуаційній колоні, російські військові відібрали у них телефони.

Військові розвідники повернули 10-річній дівчинці Іванці телефон, який було вкрадено військовими РФ на блокпосту на Сумщині. Про це повідомляє Головне управління розвідки України.

“Розвідувальний підрозділ 93-ї бригади Холодний Яр проводив операцію на східному напрямку. У полон до наших хлопців потрапив солдат із російської Кантемирівської дивізії, у якого знайшли червоненький мобільний телефон, а також павербанк зі стразами. Спочатку окупант брехав, що це його речі” – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у телефоні була сім-карта одного з російських операторів. І цим телефоном вже були дзвінки до Росії. Однак у списку контактів були й українські номери, підписані як “тато” та “мамочка”.

Як розповіла мати Іванки Олена, 15 березня сім’я виїхала евакуаційним коридором з окупованого Тростянця.

“Стояли в колоні, на своїй машині, були злякані, бо за містом йшли бої. Коли стояли в евакуаційній колоні, підійшли військові Росії та сказали віддати всі телефони. Я відповіла, що у нас вони всі розряджені. До цього ми видалили з телефонів усі месенджери, щоб не давати ворогові будь-яку інформацію. Коли виїжджали з міста, на блокпосту російські військові ходили з картонною коробкою та відбирали телефони у всіх, погрожуючи розстрілом. Вони кричали та залякували нас. Говорили, що ми їх знімаємо”, – зазначила вона.

Приблизно за три дні на номер жінки зателефонували українські військові.

“Я була така схвильована, що з початку не повірила, думала, що це якісь жарти. Іванка дуже плакала через те, що забрали телефон. І хоча мій чоловік сказав хлопцям залишити телефон собі, вони все одно відправили його нам поштою”, – розповіла мати дівчинки.

Раніше повідомлялося, що нові “власники” вкрадених гаджетів намагаються відновлювати акаунти, а власникам надходять повідомлення про це.

Зеленський назвав причину мародерства військ РФ


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button