Україна

Військові розповіли, як звільняли село Нескучне на Донеччині


Військові розповіли, як звільняли село Нескучне на Донеччині

Штурм Нескучного тривав 2,5 доби. Окупанти чинили серйозний опір, особливо в першу добу штурму.


Деокупація села Нескучне Донецької області українськими військовими створила передумови для подальших наступальних дій Сил оборони. Про це проєкту Український свідок розповіли бійці, які брали участь у звільненні населеного пункту від російських загарбників.

Бійці 7-го окремого батальйону Арей 129-ї бригади ТРО ЗСУ звільнили село від окупантів на початку червня. 

 
Батальйон починав свій шлях на Херсонщині, потім вибивав ворога із Запоріжжя. А від початку березня 2023 року воює на Донбасі.
 
“У нас був час вивчити ворога. Ми встигли підготуватись”, – розповів заступник командира батальйону із позивним Херсон.

За словами військових, Нескучне було російським укріпрайоном. З місцевої школи окупанти мали змогу оглядати місцевість. Це була російська “фортеця”, їхній штаб. По ньому ЗСУ відпрацьовували реактивними системами залпового вогню HIMARS та протикорабельними ракетами. Тут стояла російська 60-та мотопіхотна бригада. Окрім регулярних військ, тут були представники ПВК Вагнер та ДНРівці.

Заступник командира батальону Арей Сергій Херсон
 

 
Противник чинив серйозний опір, особливо в першу добу штурму. Але цей спротив вдалося подолати, зазначив заступник командира батальйону.
 
До села веде одна дорога, тож окупанти чекали бронетанкового наступу. Про це свідчить те, що росіяни били по піхоті ракетами Корнет, які для цього не призначені. 

Однак, наші військові перехитрили ворога: вони почали заходити невеликими групами по 10-12 бійців, кожна з яких займала свій сектор. На початку штурму загинув один боєць підрозділу.

 
Під час проведення операції батальйон взяв у полон дев’ятьох росіян. Також бійці знайшли тут багато трофеїв – кулемети, автомати, протитанкову зброю тощо.
 
Штурм Нескучного тривав 2,5 доби – зрештою “арейці” вигнали росіян з населеного пункту. Тепер село звільнене і над ним майорить український прапор. Навколо села все ще лежать трупи росіян, які загинули під час штурму. Їх зараз збирають українські військові.

Нагадаємо, 11 червня стало відомо, що українські військові під час успішних контрнаступних дій звільнили село Нескучне на Донеччині.

За тиждень ЗСУ звільнили сім населених пунктів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button