Україна

Військові розповіли про ситуацію на півночі


Військові розповіли про ситуацію на півночі

Всім спробам проникнення російських ДРГ дається відсіч ще до перетину українського кордону.

На поточний момент ознак створення угрупувань окупантів на північному напрямку не спостерігається. Про це у вівторок, 9 січня, в ефірі телемарафону заявив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку, полковник Юрій Повх.

“На поточний момент, ознак створення угрупувань ворога на цьому напрямку немає. Розвідка ретельно відслідковує ситуацію. Відповідно, якщо таке станеться, про це буде повідомлено”, – акцентував Повх.

Він додав, що українські військові облаштовують лінію державного кордону інженерними загородженнями та мінними полями.

“За перший тиждень місяця інженерами, які діють в північній операційній зоні, було виставлено понад тисячі протитанкових мін”, – підкреслив Повх.

За його словами, на Волинському та Поліських напрямках ситуація стабільна, проте в межах Чернігівської та Сумської областей ворог продовжує обстріли територіальних громад прикордоння, використовуючи міномети та ствольну артилерію.

Речник Сил оборони Північного напрямку зазначив, що всім спробам проникнення російських ДРГ дається відсіч ще до перетину українського кордону. За його словами, вони можуть мати різні завдання.

“Це як тероризування населення прикордоння, так і можливо дії в напрямках об’єктів критичної інфраструктури, які знаходяться поблизу з державним кордоном”, – сказав Повх.

Він додав, що раніше фіксувалися спроби проникнення ДРГ РФ в Україну в середньому 8-10 разів на місяць.

“Дії диверсійно-розвідувальних груп – це стандартна тактика дій ворога там, де немає постійного бойового зіткнення на лінії фронту. Тому цю практику відстежують наші війська на позиціях ЗСУ та інших силових структур, які входять до складу Сил оборони”, – акцентував Повх.

Нагадаємо, за три останні дні на Таврійському напрямку українські військові взяли в полон майже 30 російських окупантів.

Минулої доби ЗСУ ліквідували 820 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення в Україну складає 365 990 військових. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button