Україна

Військові просять більше мобілізувати – Зеленський


Військові просять більше мобілізувати - Зеленський

У суспільстві є настрої, що “ми вже перемогли”, але перемоги ще нема, зазначив Володимир Зеленський.

Військові звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням збільшити кількість мобілізованих на фронт. Про це сказав глава держави на прессконференції у середу, 23 серпня.

“Скажу відверто: військові з цим до мене звернулися, щоб дати можливість більше мобілізувати. Більше нічого я вам не можу сказати”, – заявив він, відповідаючи на запитання журналістів про можливе збільшення мобілізації.

Він додав, що “в питанні мобілізації дуже важливо розуміти – хто це робить і як”.

“Тому питання військкоматів, дуже важливе питання лікарських комісій при військкоматах (ВЛК – ред.) – потрібно дуже швидко, якнайшвидше, прискорити процеси, навести лад, а потім уже розпочинати розмову про те, щоб збільшувати – як і ким”, – сказав президент.

Також Зеленський відзначив настрої в суспільстві, що “ми вже перемогли”.

“Просто всі почали забувати, давайте відверто, ми трохи розслабилися в думках про те, що ми вже перемогли. Ми не перемогли, я думаю, перший крок, ми перемогли тим, що ми не дали знищити нашу державу. І факт, що вони нас не здатні сьогодні знищити, і цей факт дуже важливий. Це важлива перемога, і наших військових, і нашого народу, який залишався тут і, вибачте, орав на цю перемогу. Чи це остаточна перемога? Ні”, – заявив президент.

Нагадаємо, у Міноборони заявили про небезпеку розголошення втрат під час війни. Інформацію про кількість загиблих і поранених ворог може використати для прорахунку ймовірних подальших дій проти України, пояснили у відомстві.

Раніше газета The New York Times з посилання на американських посадовців оцінила загальну кількість поранених і вбитих військових з боку України та Росії в майже 500 тисяч, більшість з них – росіяни.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button