Україна

Військові пояснили, у яких випадках оголошується повітряна тривога


Військові пояснили, у яких випадках оголошується повітряна тривога

Це робиться завжди, коли є загроза всьому, що є в Україні. Але не завжди тривога супроводжується завданням ударів та руйнуваннями.

Представник Повітряних Сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат в ефірі Українського радіо детально пояснив, за яких обставин в Україні оголошується повітряна тривога.

“Повітряна тривога вмикається в різних випадках, це робиться завжди, коли є загроза населенню, військовим і всьому, що є в Україні. Тривога може бути пов’язана з ракетною атакою, скажімо, з акваторії Чорного або Азовського моря, або коли вилітають літаки стратегічної авіації – бомбардувальники Ту-160 або Ту-195. 27 жовтня одна з тривог була пов’язана з тим, що два таких бомбардувальники, які є носіями ракет Х-101 або Х-555, вийшли на бойовий курс, звідки зазвичай завдають ударів саме цими ракетами. Відповідно, відразу надходить оперативна інформація про те, що є висока ймовірність запуску ракет, у такому разі вмикається повітряна тривога”, – пояснив Ігнат.

За його словами, ці ракети мають більшу дальність польоту понад 5500 км, тому загрожують усій території України.

“Інша загроза, яка була в четвер, це зліт літаків МіГ-31К. Йдеться про літак, який є носієм гіперзвукової ракети Кинжал, яка теж могла бути застосована противником”, – додав полковник.

Також він зазначив, що на початку минулої доби була успішна робота української ППО, адже з 22 години до пів на першу ночі 27 жовтня тривала атака дронів-камікадзе, їх було збито 19 на території Одеської, Миколаївської та Вінницької областей.

“Це були три великі групи дронів, які рухалися у відповідних напрямках. Все збивати не вдається, звичайно, було кілька прольотів. Але сьогодні чудовий результат – збито понад 85% дронів”, – сказав Ігнат.

Він пояснив також, що іноді надходить інформація, що будуть застосовані зенітні ракети по наземних цілях, наприклад, С-300, тоді також оголошується тривога. Так само і з реактивними системами залпового вогню: коли є інформація, що по якихось областях противник ось-ось застосує реактивну артилерію, також оголошується сигнал тривоги.

Тобто повітряна тривога не завжди супроводжується завданням ударів та руйнуваннями.

Нагадаємо, на День Незалежності, 24 серпня, повітряну тривогу в Україні сумарно було оголошено 189 разів. Тоді офіційно підтвердилися ракетні удари та артобстріли у населених пунктах дев’яти областей.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button