Україна

Військові пенсіонери штурмують Верховну Раду

Учасники акції під парламентом, які вимагають перерахунку пенсій військовим і пенсіонерам МВС, штурмують другий під‘їзд Верховної Ради, передає 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Раніше учасники акції під парламентом, які вимагають перерахунку пенсій військовим і пенсіонерам МВС, прорвали огорожу, намагаючись прорватися до Верховної Ради. Між правоохоронцями та мітингувальниками сталася штовханина.

Як повідомлялося, 10 липня Президент України Володимир Зеленський доручив уряду вжити заходів для відновлення справедливості у виплаті пенсій військовим пенсіонерам. Міністерство соціальної політики розробило рішення про підвищення виплат військовослужбовцям, що перебувають на пенсії. Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалить на засіданні у середу. Так, рішення покликане зменшити наявні диспропорції.

Зокрема, передбачається, що з 1 липня 2021 року буде встановлена доплата в розмірі 2000 гривень для майже 400 тис. військових пенсіонерів, яким були призначені пенсії до 1 березня 2018 року.

Мінімальна пенсійна виплата військовим буде встановлена на рівні 3854 гривень. Також будуть підвищені й виплати для учасників бойових дій, які втратили працездатність. Понад 40 тис. осіб отримають підвищення майже у 700 гривень.

Back to top button