Україна

Військові навчання РФ – Україна вимагає відповіді щодо ситуація на кордонах – 1News


Фото з відкритих джерел

У разі відмови або приховування інформації, Україна ініціює позачергову зустріч країн-учасниць ОБСЄ

Україна вимагає від Росії дати роз’яснення протягом 48 годин щодо військової діяльності біля кордонів і в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Twitter.

“Ми офіційно застосували механізм зменшення небезпеки, згідно з розділом III Віденського документа, і звернулися в Російську Федерацію із запитом надати детальні роз’яснення щодо військової діяльності в районах, прилеглих до території України і в тимчасово окупованому Криму”, – зазначив він.

При цьому міністр додав, що Росія повинна надати точні райони проведення навчань, а також дати їх завершення.

“Згідно з положеннями Віденського документа, РФ має надати точні райони проведення військової діяльності, повідомити дату її завершення, а також найменування, підпорядкованість, кількість військових формувань; також типи озброєнь і військової техніки, що беруть участь в ній”, – наголосив Кулеба.

Також він підкреслив, якщо Росія відмовиться або надасть недостатньо інформації, Україна ініціює позачергову зустріч країн-учасниць ОБСЄ.

“Росія має 48 годин на відповідь. У разі її відсутності або надання недостатньої, або неналежної інформації, Україна звернеться до РФ та інших держав-учасниць Віденського документа про скликання надзвичайної зустрічі, на якій РФ повинна буде надати роз’яснення”, – заявив глава МЗС України, додавши, що Україна продовжить використовувати всі дипломатичні можливості для забезпечення безпеки країни.

1News за темою: У Білорусі почалися масштабні військові навчання з Росією

Нагадаємо, що раніше Російська Федерація скасувала блокаду судноплавства у Чорному та Азовському морях. Вона повинна була діяти з 13 по 19 лютого.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button