Україна

Військові дії в Україні – Мінекономіки готується відновити інфраструктуру – 1News


Фото з відкритих джерел

Зокрема відомство розпочало оцінку економічних збитків, завданих окупантом

Уряд України працює над двома стратегічно важливими кроками для економічної підтримки України під час війни з Російською Федерацією. Про це повідомила віцепремʼєрка – міністерка економіки Юлія Свириденко у Facebook.

“Ми розпочали процес фіксації та оцінки усіх економічних збитків, завданих у результаті нападу Російської Федерації. Міністерство економіки об’єднало зусилля з найкращими економістами країни – з Київської школи економіки, Ukraine Economic Outlook та інших експертних груп. Ми маємо розуміти масштаби втрат для нашої критичної інфраструктури, військових та цивільних об’єктів”, – зазначила вона.

При цьому міністерка додала, що усі факти нанесення пошкоджень на українських об’єктах мають бути належним чином задокументовані, а збитки оцінені, зокрема й у грошовому еквіваленті.

Також відомо, що після завершення воєнних дій Мінекономіки буде звертатися до міжнародних партнерів за фінансовою допомогою для першочергового відновлення пошкодженої критичної інфраструктури.

1News за темою: “Зброя – це наша правда”: Зеленський відреагував на фейки про капітуляцію

Водночас, Україна має підстави для звернення у Міжнародний кримінальний суд у Гаазі.

“Ми будемо вимагати справедливого покарання для Росії за воєнні злочини.

Якщо окупант думає, що він може просто так прийти вбивати людей, руйнувати усе і не нести за це відповідальність – він жахливо помиляється. Окрім страшної ціни у вигляді знешкодженої техніки та живої сили, вони заплатять і за підірвані мости, і за пошкоджені дороги, і за розбомблені аеропорти. І, звичайно, за зруйновані домівки українців та інші цивільні об’єкти”, – заявила представниця уряду.

За її словами, Російська Федерація зобов’язана виплатити компенсації та репарації за усі здійснені нею руйнування та вбивства. Агресор має нести не лише моральну, юридичну, а також і фінансову відповідальність за свої дії.

1News за темою: У Сумах захопили ворожу військову машину, на вулицях ідуть бої

Нагадаємо, що сьогодні у Києві на проспекті Лобановського російський снаряд потрапив у багатоповерховий житловий будинок.

Попередньо жертв та постраждалих немає. Проводиться евакуація.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button