Україна

Військова техніка підійшла на 50 км до кордону України зі сторони Білорусі – 1News


Reuters

Нагадаємо, Росія та Білорусь проведуть спільні військові навчання під назвою “Союзная решимость – 2022”, які триватимуть із 10 до 20 лютого

Нові супутникові знімки приватної американської компанії Maxar Technologies показали концентрацію військової техніки в трьох місцях у Білорусі в межах 50 кілометрів від кордону з Україною. Про це повідомляє агенство Reuters.

У неділю, 6 лютого, були опубліковані супутникові знімки, які  показали деталі військових маневрів на кордоні Білорусі з Україною напередодні спільних російсько-білоруських навчань.

Фото показують, що оснащені ракетами, реактивними системами залпового вогню та штурмовиками підрозділи було перекинуто до Білорусі у трьох точках неподалік кордону з Україною.


Reuters


Maxar Technologies повідомила, що 4 лютого вона зробила знімки військової техніки біля Єльська, Речиці та Лунинця. Всі об’єкти розташовані в межах 50 кілометрів від кордону з Україною.


Reuters

Компанія ідентифікувала на знімках 15 штурмовиків Су-25 та ЗРК С-400 на аеродромі Лунинець, а також ракети SS26 “Іскандер” та реактивні системи залпового вогню під Єльськом.


Reuters

1News за темою: Ймовірність значної ескалації російсько-українського конфлікту оцінюється як низька, – Резніков

Нагадаємо, Росія та Білорусь проведуть спільні військові навчання під назвою “Союзная решимость – 2022”, які триватимуть із 10 до 20 лютого. Маневри відбуватимуться на території Білорусі поблизу кордонів України та Європейського Союзу.


Джерело

Back to top button