Україна

Військова допомога Україні – Данія не постачатиме зброю – 1News


Данія не постачатиме зброю Україні на тлі загрози наступу Російської Федерації. Міністр оборони країни Мортен Бодсков заявив, що ракети Stinger, які зберігаються на складах, виявилися занадто старими. Про це повідомляє The Copenhagen Post.

Глава оборонного відомства Данії зазначив, що 400 ракет Stinger, поставка яких обговорювалася, виявилися занадто старими. Також він підкреслив, що Данія не має наміру відправляти інше озброєння.

При цьому через загрозу ескалації конфлікту в Європі уряд країни підвищив рівень готовності оборони. А також перекинув два винищувачі F-16 на острів Борнхольм для захисту повітряного простору Данії.

1News за темою: Данія посилить військову готовність на тлі російської кризи довкола України

Нагадаємо, під час зустрічі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби і прем’єр-міністра Данії Метте Фредеріксен данський уряд прийняв рішення виділити українській державі 22 млн євро на посилення безпеки.

Також нагадаємо, що Україна підписала з Міністерством оборони Данії меморандум щодо розвитку та посилення морського потенціалу України. Підписання меморандуму відбулося в рамках офіційного візиту в Україну Міністерки оборони Данії Тріне Брамсен.

Зазначимо, що сьогодні, 9 лютого, до України прибув літак із військовою допомогою від Великої Британії. Згідно з кадрами, на місці можна було бачити українських військових. З їхніх коментарів випливає, що поставка призначена для загонів територіальної оборони. Однак, яка саме військова допомога прибула цим рейсом, наразі невідомо.


Джерело

Back to top button