Україна

Війська РФ високоточними ракетами б’ють по ТЕЦ у Кременчуці

Війська РФ високоточними ракетами б ють по ТЕЦ у Кременчуці

Ворог продовжує обстрілювати ТЕЦ у Кременчуці

Ворог постійно завдає ударів високоточними ракетами по теплоелектроцентралі. В ОВА висловили подив щодо такої цілі.

 

Російські війська намагаються залишити 180 тисяч жителів Кременчука на Полтавщині взимку без тепла, оскільки знову і знову завдають ударів високоточними ракетами по Кременчуцькій ТЕЦ. Про це на брифінгу заявив голова Полтавської ОВ Дмитро Лунін, повідомляє Укрінформ.

 

“Постраждалих немає, але шкоди завдано суттєвої. ТЕЦ тільки почала відновлювальні роботи, але на сьогодні – ще один удар. Російські загарбники, напевно, хочуть, щоб 180 тисяч кременчужан, підключених до цієї ТЕЦ, були без тепла взимку”, – сказав Лунін. 

 

Він зазначив, що всього по Кременчуку було завдано 12 ракетних ударів, більшість ракет влучили в НПЗ, одна – у ТЕЦ. Глава ОВА наголосив, що це високоточні ракети, вони цілилися саме туди, куди вдарили.

 

Кременчуцький НПЗ, як повідомлялося, припинив свою роботу ще після ударів, завданих ворогами у квітні, тож знайти якусь логіку в нових ударах неможливо, крім того, що вони руйнують залишки підприємства.

 

За словами Луніна, інфраструктура Полтавщини несильно, порівняно з іншими регіонами, постраждала з початку повномасштабного російського вторгнення. Але у Миргороді був атакований аеродром, випадкові ракети вдарили по передмістю Полтави – було зруйновано невелику ферму, також інфраструктурний об’єкт був пошкоджений у Карлівці, постраждали і дороги області.

 

Найголовніше завдання, яке ставить перед собою влада у процесі відновлення інфраструктури області, – забезпечити кремунчужанам своєчасне подання тепла.

 

 

А 24 квітня російські війська дев’ять разів обстріляли Кременчук. Під ударом опинилися теплоелектроцентраль та нафтопереробний завод. Унаслідок атаки одна людина загинула, семеро отримали поранення.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button