Україна

Війська РФ припинили використовувати тактичну авіацію – Гуменюк


Війська РФ припинили використовувати тактичну авіацію - Гуменюк

Речниця Оперативного командування Південь також додала, що за добу також зменшилась кількість використання FPV-дронів.

Російські війська фактично відмовилися застосовувати авіацію на південному напрямку після збиття ЗСУ їхніх літаків. Про це заявила речниця Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону Єдині новини.

“Побачивши, що на східному напрямку зникають їхні літаки, ворог відмовився від ідеї застосування тактичної авіації на цьому напрямку. Навіть збір інформації ворог намагається проводити за допомогою БпЛА, віддаючи їм перевагу”, – зазначила вона.

Проте це не повна відмова, зокрема, окупанти намагалися застосувати стратегічну авіацію в акваторії Чорного моря, пояснила чиновниця.

За її словами, за добу також зменшилась кількість використання FPV-дронів.

“Якщо раніше ворог намагався тримати інтенсивність на позначці 70 – 80 одиниць, наша вдала робота по приглушенню летальних об’єктів призвела до того, що у ворога сьогодні інтенсивність 40 – 50 одиниць”, – додала вона.

Раніше Наталія Гуменюк повідомила, що окупанти продовжують без підтримки бронетехніки проводити в Кринках “м’ясні штурми”. Командування загарбників не може провести ротацію на цій ділянці фронту. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button