Україна

Війська РФ просуваються до Лисичанська


Російський наступ є явною невдачею для української оборони в районі Сєвєродонецьк-Лисичанськ.

Армія РФ успішно просувається до Лисичанська з півдня і, ймовірно, атакує околиці Лисичанська найближчого тижня. Про це повідомляє американський інститут дослідження війни (ISW).

Зазначається, що цей російський наступ є явною невдачею для української оборони в районі Сєвєродонецьк-Лисичанськ.

Як зауважує ISW, росіянам, ймовірно, знадобляться подальші затяжні бої з українськими військами, подібні до блокадних боїв у Маріуполі та Сєвєродонецьку, щоб захопити Лисичанськ.

Раніше аналітики ISW прогнозували, що військові РФ намагатимуться атакувати Лисичанськ з півдня, щоб звести нанівець перевагу в обороні, яку українським захисникам надає Сіверський Донець.

Також повідомляється, що російські операції на осі Ізюм-Слов’янськ дедалі більше гальмуються, оскільки росіяни віддають пріоритет операціям навколо Сєвєродонецька.

Про те, що російські окупанти наближаються до Лисичанська, закріплюючись у населених пунктах неподалік, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, у Сєвєродонецьку тривають вуличні бої. Також ворог знову відкрив вогонь по селищах Синецький та Павлоград по вже зруйнованих мостах та двічі по Азоту.

“Цього разу пошкоджено територію очисних споруд та одну з прохідних хімічного об’єднання”, – зазначив Гайдай.

Як заявив голова Луганської ОВА, росіяни намагаються блокувати підрозділи Сил оборони поблизу Борівського та Воронового.

“Тяжко на Попаснянському напрямку. Ворог зайшов до Тошківки, що дозволило йому посилити вогневий вплив на інші населені пункти. Окупанти вже закріплюються в Устинівці, Підлісному та Мирній Долині, ведуть наступ на Білу Гору. Непросто нашим бійцям тримати оборону і в районі Гірського”, – зазначив Гайдай.

Також він розповів, що у Гірському за минулу добу зруйновано дев’ять будинків, у Золотому – сім, у Новоіванівці – 12.

“Під щільним вогневим тиском зараз і Лисичанськ. Місто обстрілюють з артилерії, танків, авіації. Маємо щонайменше трьох поранених цивільних, пошкодження зазнали кілька поліцейських. Ракетні удари витримали будівлі поліції, прокуратури, СБУ”, – заявив голова Луганської ОВА.

Нагадаємо, у Луганській області на Сєвєродонецькому напрямку тривають бойові дії. Ворог зайняв низку селищ.

Раніше повідомлялося, що Лисичанськ зазнав авіаудару, є загиблі.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button