Україна

Війська РФ не досягли успіху на Донбасі – розвідка Британії

Війська РФ не досягли успіху на Донбасі - розвідка Британії

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Знищена техніка РФ на березі річки Сіверський Донець

Ризиковані маневри та втрати на річці Сіверський Донець свідчить про тиск на російське командування через необхідність досягнення прогресу на сході України.

Військам РФ не вдалося досягти якихось значних успіхів на Донбасі, незважаючи на концентрацію сил у цьому регіоні. Про це йдеться у звіті Міноборони Британії, опублікованому 13 травня.

Наразі російська армія докладає значних зусиль у районі Ізюма та Сєвєродонецька, намагаючись добитися прориву до Слов’янська та Краматорська. Її першочерговим завданням на цьому напрямку є охоплення українських військ у районі проведення операції Об’єднаних сил, відключення їх від підтримки чи підкріплення з боку частин на заході країни.

У відомстві нагадали, що ЗСУ успішно запобігли спробі російської переправи через річку на Донбасі.

“Кадри показують, що при форсуванні річки Сіверський Донець на захід від Сєвєродонецька Росія втратила значні маневрені бронетанкові елементи принаймні однієї батальйонної тактичної групи, а також розгорнуте понтонно-мостове обладнання”, – йдеться у звіті.

Як наголосили в британській розвідці, переправа через річку в умовах бойових дій є дуже ризикованим маневром і свідчить про тиск, якого зазнає російське командування у зв’язку з необхідністю досягнення прогресу на сході України.

“Російським військам не вдалося досягти будь-яких значних успіхів, незважаючи на концентрацію сил у цьому районі після виведення та передислокації частин з Київської та Чернігівської областей”, – заявили в Міноборони Британії.

Фото: twitter.com/DefenceHQ

Раніше повідомлялося, що найскладніші точки на фронті – Маріуполь та Луганський напрямок.

ЗСУ готують “шокуючий” удар по ворогові – радник голови МВС


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button