Україна

Війська РФ на кордоні України – засідання ОБСЄ може пройти 15 лютого – 1News

ОБСЄ
Фото з відкритих джерел

Також Кулеба може ініціювати проведення спільного засідання Постійної ради та форуму співробітництва з безпеки

Зустріч країн-членів ОБСЄ для обговорення нарощування Росією військ біля кордонів України може відбутися у вівторок, 15 лютого. Про це повідомив речник відомства Олег Ніколенко під час брифінгу.

“Не отримавши запитувану інформацію Дмитро Кулеба вчора доручив направити офіційні запити про застосування наступного елемента механізму Віденського документа-проведення окремої зустрічі ОБСЄ для обговорення посилення і переміщення військ Росії. Така зустріч має відбутися протягом 48 годин, ймовірно 15 лютого”, – зазначив він.

При цьому речник додав, що у разі отримання незадовільної інформації під час зустрічі ОБСЄ, Кулеба ініціює проведення спільного засідання Постійної ради та форуму співробітництва з безпеки.

“У п’ятницю, у разі отримання незадовільної інформації під час зустрічі у вівторок, Кулеба ініціюватиме проведення в ОБСЄ спільного засідання Постійної ради та форуму співробітництва з безпеки. Не тільки для обговорення ситуації на кордонах України, а й для можливого вироблення рекомендацій і подальших кроків щодо Росії”, – пояснив Ніколенко.

1News за темою: Низка держав виводить із України своїх представників в ОБСЄ

Нагадаємо, вчора міністр закордонних справ Дмитро Кулеба завив, що Росія не відповіла на запит України щодо пояснень військової присутності довкола кордонів, тому наша держава скликає засідання країн-членів ОБСЄ для обговорення цього питання.

Водночас він закликав Росію виконати свої зобовʼязання в рамках ОБСЄ щодо військової прозорості, щоб почати деескалацію ситуації довкола України.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button