Україна

Війська РФ були захоплені зненацька – розвідка Британії


Війська РФ були захоплені зненацька - розвідка Британії

Українські частини тепер загрожують Куп’янську; його захоплення було б значним ударом для Росії, оскільки він розташований на шляхах постачання лінії фронту на Донбасі.

Російські сили навколо Ізюма стають дедалі ізольованішими, а захоплення сусіднього Куп’янська буде значним ударом для РФ. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії у суботу, 10 вересня.

У Міноборони Британії нагадують, що українські війська розпочали наступальні дії на півдні Харківської області 6 вересня і передові частини вузьким фронтом просунулися до 50 км на територію, яка раніше була під контролем Росії.

“Російські війська, ймовірно, були зненацька застигнуті. Сектор утримувався незначними силами, і українські підрозділи захопили або оточили кілька міст” – йдеться в огляді.

“Російські сили навколо Ізюма, ймовірно, стають дедалі ізольованішими. Українські частини тепер загрожують Куп’янську; його захоплення було б значним ударом для Росії, оскільки воно розташоване на шляхах постачання лінії фронту на Донбасі” – зазначає британська розвідка.

Як зазначається, оскільки українські операції також тривають у Херсоні, фронт російської оборони зазнає тиску як на північному, так і південному флангах.

Нагадаємо, сьогодні у соцмережах з’явилися фото українських бійців на тлі міськради Куп’янська. Там було зірвано російський прапор і встановлено українські.

Напередодні в Офісі президента розповіли, яку роль відіграє звільнення Куп’янська.


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button