Україна

Війська РФ безуспішно атакували на п’яти напрямках


Війська РФ безуспішно атакували на п яти напрямках

Найбільш активними, але безспішними були дії ворога на Бахмутському й Авдіївському напрямках, повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір неділі, 3 грудня.

“Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 56 бойових зіткнень. Ворог завдав 1 ракетного та 31 авіаційний удар, здійснив 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура”, – йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

На Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки Харківської області, де силами оборони відбито 7 атак.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районі Серебрянського лісництва Луганської області, силами оборони відбито три атаки.

На Бахмутському напрямку противник вів штурмові дії в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, силами оборони відбито 16 атак.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах східніше Новокалинового, східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного, Первомайського Донецької області, силами оборони відбито 14 атак.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, силами оборони відбито 5 атак.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник тричі безуспішно намагався відновити втрачене положення в районах південніше Роботиного Запорізької області, вів безуспішні штурмові дії в районі Новопокровки Запорізької області.

Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області.

Протягом доби авіація сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 по зенітно-ракетних комплексах та 2 по складах боєприпасів противника. Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по важкій вогнеметній системі залпового вогню та зенітному ракетно-гарматному комплексу Панцир противника.

Силами та засобами протиповітряної оборони України вночі було знищено 10 з 12 БпЛА типу Shahed-136/131.

Нагадаємо, загальні бойові втрати особового складу російських військ на території України 24 лютого 2022 року по 3 грудня 2023 року орієнтовно становлять 332 040 осіб (+930 за попередню добу, 2 грудня).

ЗСУ відбили 25 атак на Авдіївському напрямку

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button