Україна

Війська РФ активізувалися в районі Авдіївки – ЗСУ


Війська РФ активізувалися в районі Авдіївки - ЗСУ

Минулої доби відбито 27 атак ворога в районах Новокалинового, Новобахмутівки, та Авдіївки і ще 17 атак біля Первомайського та Невельського.

Російські окупанти активізувалися в районі Авдіївки та на шахтарському напрямку. Про це повідомив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

За його словами, минулої доби відбито 27 атак ворога в районах Новокалинового, Новобахмутівки, та Авдіївки і ще 17 атак біля Первомайського та Невельського.

“Досить гаряча в нас ситуація на авдіївському напрямку. І Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка – відбито 15 атак. Також ворог активізувався на шахтарському напрямку, наші захисники відбили чотири атаки на захід від Старомайорського й на південь від Урожайного. На запорізькому напрямку відбито п’ять атак у районах Вербового та Роботиного”, – розповів він.

Як зазначив Штупун, цілі противника в районі Авдіївки – оточити або захопити місто.

Речник наголосив, що росіяни активізували бойову авіацію, намагаються розбити українські оборонні позиції. Три авіаудари здійснено з гелікоптерів і штурмовиків Су-25. Решта – КАБи (керовані авіаційні бомби). Лише за ніч окупанти скинули 31 авіабомбу – і все на Донецьку область. Водночас багато техніки росіяни не застосовують в одній атаці, як було раніше.

“Зараз іде два танки і також дві-три одиниці БМП або МТ-ЛБ, на яких сидить десант ворога для прискорення. Бо коли піхота йде тривалий час пішки, то наші FPV-дрони вибивають їх ще по дорозі. А застосовуючи таку тактику з технікою ворог намагається швидше підкинути піхоту на передній край”, – зазначив речник.

Нагадаємо, ЗСУ за добу ліквідували 920 російських окупантів. Станом на 19 січня Росія втратила на війні проти Україні 374 520 солдат.

За даними Генштабу, на фронті протягом доби відбулося 127 бойових зіткнень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button