Україна

Війська РФ 20 разів намагалися прорвати оборону


Війська РФ 20 разів намагалися прорвати оборону

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, де ворог за підтримки авіації 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір понеділка, 8 квітня.

“Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 3 ракетних та 76 авіаційних ударів, здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури”, – йдеться у зведенні.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили атаку ворога в районі населеного пункту Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив вісім атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито дві атаки в районі населеного пункту Бердичі Донецької області, де ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, де ворог за підтримки авіації 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації здійснив дві атаки на позиції наших захисників в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби противник здійснив три безуспішні атаки на позиції наших військ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по чотирьох зенітно-ракетних комплексах та семи районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному засобу протиповітряної оборони, двох станціях РЕБ та двох районах зосередження особового складу ворога.

Нагадаємо, з 24 лютого 2022 року по 8 квітня 2024 року загальні бойові втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 448 400 осіб. 

У ЗСУ розповіли про кількість збитих цілей під час нічної атаки

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button