Україна

Війна забрала життя понад 1000 мешканців Харківщини


Війна забрала життя понад 1000 мешканців Харківщини

Правоохоронці Харківської області розслідують майже 3,5 тис. злочинів, які порушують закони та звичаї війни, майже 85% з них пов’язані із бомбардуванням цивільної інфраструктури.

На Харківщині з початку повномасштабного військового вторгнення РФ загинуло понад 1000 цивільних людей, з них – 50 дітей, поранено – удвічі більше. Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної прокуратури.

“Держава-агресор тероризує та вбиває мирних жителів… На території Харкова та області вже загинуло понад 1 000 цивільних осіб, поранено – удвічі більше. Серед убитих – 50 дітей. Наймолодший загиблий від дій агресора – 5-місячний малюк”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

За словами керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова, на сьогоднішній день правоохоронці розслідують майже 3,5 тис. злочинів, які порушують закони та звичаї війни, майже 85% з них пов’язані із бомбардуванням цивільної інфраструктури.

“На сьогодні правоохоронцями розслідується майже три з половиною тисячі злочинів, пов’язаних з порушенням законів та звичаїв війни. Серед них майже три тисячі – це злочини, пов’язані з бомбардуванням цивільної інфраструктури, близько 50 – у вбивствах, понад 120 – на незаконне позбавлення волі. Також розслідується майже 300 злочинів щодо мародерства та 4 щодо зґвалтувань”, – пише прокуратура.

Наголошується і на значній кількості руйнувань в області.

“Вже повністю або частково зруйновано понад 7 тисяч об’єктів у місті та області, 2 800 багатоповерхівок, майже 1 800 житлових будинків, понад пів тисячі навчальних закладів та півтори сотні лікарень”, – сказав Фільчаков.

Раніше повідомлялося, що найбільшу кількість обстрілів зазнав не Маріуполь, як багато хто вважає, а місто Ізюм у Харківській області. Маріуполь – на другому місці за кількістю обстрілів, на третьому – Миколаїв.


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button