Україна

Війна вбила в Україні 3000 хронічних хворих

Війна вбила в Україні 3000 хронічних хворих

Фото: Сергей Гайдай / Facebook

Наслідки обстрілу лікарні у Рубіжному

З початку вторгнення військ РФ в Україні померли щонайменше три тисячі людей через відсутність доступу до лікування хронічних захворювань.

 

З початку російського вторгнення в Україні померли щонайменше три тисячі людей через відсутність доступу до лікування хронічних захворювань. Про це повідомив голова Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я Ганс Клюге під час зустрічі із представниками 53 країн-членів у Копенгагені, пише Reuters.

 

“У 40% сімей є принаймні один родич, який потребує хронічного лікування, якого вони більше не можуть знайти, що, за оцінками, призвело до щонайменше 3000 передчасних смертей, яких можна було уникнути”, – наголосив Клюге у промові.

 

Ідеться, зокрема, про такі захворювання, як ВІЛ/СНІД та рак.

 

ВООЗ також задокументувала близько 200 атак російської армії на установи охорони здоров’я в Україні.

 

Повідомляється, що на засіданні організації ухвалили резолюцію, яка може призвести до закриття регіонального офісу в Росії і призупинення зустрічей у країні через війну, що почалася в Україні.

 

Представник Росії Андрій Плутницький виступив проти резолюції і сказав, що він “вкрай розчарований”, проте деякі країни розкритикували заходи ВООЗ щодо обмеження Росії, заявляючи, що вони є недостатніми.

 

“Закриття російського європейського центру здається м’яким. Путіну буде байдуже”, – прокоментував Лоуренс Гостін, професор Джорджтаунського права у Вашингтоні, який уважно стежить за ВООЗ.

 

На початку травня стало відомо, що внаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україні загинули 10 лікарів та пошкоджено близько 500 медустанов.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button