Україна

Війна в Україні: Зеленський закликав світ діяти швидко

Війна в Україні: Зеленський закликав світ діяти швидко

Фото: president.gov.u

Зеленський закликав світ до рішучих дій

Хоча майбутня перемога України у війні вже безперечна, її наближення зможе знизити кількість збитків для світу.

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі немає ознак швидкого завершення війни в Україні. Про це він сказав під час виступу перед фахівцями Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House.

 

“Сьогодні 72-га доба повномасштабної війни, і ми не бачимо кінця війни поки що. Ми не відчуваємо і не бачимо жодного бажання від російської сторони, щоб завершити її. І ми не бачимо задовільних рішень тих викликів, які спровокувала Росія цією війною”, – сказав Зеленський.

 

Він відзначив, що з 24 лютого не було жодного дня, щоб Україна не вела переговори про надання зброї та посилення санкцій проти Росії. І не було жодного дня, коли Київ не вів переговори щодо безпечного виходу і “зеленого коридору” для людей, які перебувають в облозі в Маріуполі.

 

Зеленський зазначив, що Україна прагне здобути перемогу у війні якнайшвидше, відновити свою територіальну цілісність і почати відновлення зруйнованого майна, зокрема за кошти, конфісковані в Росії.

 

Президент також наголосив, що російсько-українська війна матиме глобальні наслідки в багатьох сферах. Передусім йдеться про виклики для продовольчої безпеки сотень мільйонів людей, зокрема на Близькому Сході. Адже, за словами Зеленського, порушено традиційні ланцюжки постачання ключових продуктів харчування в регіоні.

 

Він додав, що світові лідери починають усвідомлювати глобальні наслідки цієї війни, хоча в перші дні вони мали песимістичні очікування щодо спроможності України давати відсіч російській агресії.

 

Зеленський закликав світ діяти більш рішуче і швидко, оскільки масштаб шкоди і збитків від війни для всього світу збільшуватиметься з кожним днем ​​війни. Хоча майбутня перемога України у війні вже беззаперечна, її наближення зможе знизити кількість втрат для світу.

 

Крім того, Зеленський висловив жаль, що більш як два місяці українській владі доводиться говорити про ті самі речі, які здатні зупинити російську військову агресію, але світ спочатку довго вагається, лідери дискутують, а врешті-решт погоджуються з думкою України.

 

Президент згадав як приклад довгі суперечки навколо нафтового ембарго, щодо якого більшість країн спочатку висловлювали категоричну відмову навіть розглядати таку можливість. Але тепер ембарго вже закладено в наступному пакеті санкцій з боку Євросоюзу, тоді як США та Велика Британія вже ухвалили рішення про припинення імпорту російської нафти і нафтопродуктів.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button