Україна

Війна в Україні – У НАТО заявили, що Росія закрила двері політичного рішення конфлікту – 1News

Генсек НАТО зазначив, що представники Альянсу місяцями намагались достукатися до РФ, але ці заклики не сприйняли серйозно

Генсек НАТО Єнс Столтенберг


Фото з відкритих джерел

НАТО закликало Росію до дипломатичних методів вирішення сперечань. Проте РФ відмовилася від цього і обрала шлях військового конфлікту. Про це повідомив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг під час брифінгу.

Він зазначив, що у НАТО неодноразово попереджували, що буде вторгнення.

“Те, що сталося цього ранку – наші розвідки прогнозували і закликали РФ до дипломатії. Росія, попри всі заклики і санкції, вирішила вторгнутися в Україну. Ми готувалися, посилили присутність на сході і на повітрі, і на морі, і найближчі дні і місяці буде більше. Це дасть нашим військовим більше сили для відповіді. Ми готові. Те, що ми робимо, – це охорона. Ми хочемо уникнути конфлікту. Ми стукались до РФ місяцями, але РФ не сприймала серйозно наші заклики, вони щодня посилювали присутність. РФ закрила двері політичного рішення”, – заявив Столтенберг.

1News за темою: Ядерна загроза – частина сьогоднішньої реальності, – Генсек НАТО

Нагадаємо, сьогодні вранці, 24 лютого, Росія почала нове вторгнення в Україну – авіаударам піддалися декілька міст. Під прицілом військова інфраструктура. Детальніше про це читайте тут.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button