Україна

Війна в Україні – Проходить евакуація дітей із інтернатів Донеччини та Луганщини до Львівської області – 1News

Зараз у Львівську область прямують понад 200 дітей з донецьких та луганських інтернатів

Голова Львівської ОДА Максим Козиціький
Фото ЛОДА

 

Львівська область готова приймати переселенців, наразі зі східних областей евакуюють дітей із інтернатів. Про це під час пресбрифінгу сказав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

 

“На даний момент вже евакуюють до нас інтернати зі сходу і ми їх розселяємо по території Львівської області. Зараз ми вже приймаємо дітей. Готуємося до ширшого прийому переселенців. Також на даний час ведемо переговори з львівськими університетами, щоб студенти відселилися з гуртожитків для того, щоб розмістити там людей, які приїдуть”, – сказав Козицький.

За його словами, у найближчі три години на Львівщині почне працювати кол-центр, який надаватиме інформацію переселенцям про те, куди їм йти та звертатись за інформацією про розселення.

Начальник служби у справах дітей ЛОДА Володимир Лис уточнив, що зараз у Львівську область прямують понад 200 дітей з донецьких та луганських інтернатів, яких уже сьогодні розселять по львівських закладах.

Він зауважив, що дітей зі сходу буде більше, оскільки вони працюють лише над забезпеченням сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, а департамент соціального захисту по дітях із обмеженими можливостями та тими, що потребують оздоровлення.

“В нас постійно зараз ведуться переговори і число дітей, які потребують переселення, зростає. Тому ми шукаємо заклади, де їх можна розмістити, але наразі ці місця називати не можемо”, – додав Лис.

1News за темою: Напад Росії: Польща розгортає пункти прийому біженців на кордоні з Україною

Нагадаємо, АТ “Укрзалізниця” евакуювала 3 100 українців з Донецької та Луганської областей на тлі збройної агресії з боку Російської Федерації.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button