Україна

Війна проти Ізраїлю: Буданов розповів про слід РФ


Війна проти Ізраїлю: Буданов розповів про слід РФ

Наприкінці вересня росіяни перемістили на геостаціонарну орбіту Ізраїлю космічний апарат, який здатен вести радіоелектронну розвідку та перехоплення супутникових сигналів, повідомив очільник ГУР.

На російський слід у війні руху ХАМАС проти Ізраїлю вказує ціла низка фактів. Про це сказав керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю Українській правді, оприлюдненому у четвер, 12 жовтня.

“Перш за все нам чітко відомо, що трофейна зброя з України все-таки передавалася росіянами угрупованню ХАМАС. Здебільшого це піхотне озброєння. Є деяка інформація про те, що щось заходило до Хезболли, але наразі достовірно нам це невідомо”, – сказав він.

Буданов звернув увагу на оприлюднені відео у соцмережах з використання FPV-дронів.

“Абсолютно, скажімо так, природна для нашого регіону і абсолютно неприродна для Близького Сходу тактика… Це ноу-хау все-таки нашої війни. Ніхто інший, як люди, які пройшли наш театр воєнних дій, не могли такого робити. Оскільки там не було нас, значить, це були росіяни”, – вважає очільник розвідки.

Також Буданов повідомив, що трохи більше, ніж за тиждень до початку війни у Ізраїлі, на території Лівану почала офіційно мовити російська станція Супутник арабською мовою.

“Це мовлення в абсолютно пропагандистському стилі з явними російськими наративами”, – підкреслив він.

Окрім того, 24 вересня російський космічний апарат, який здатен вести радіоелектронну розвідку та перехоплення супутникових сигналів, був переміщений на геостаціонарну орбіту Ізраїля.

“Нагадаю, що в період з 22 по 24 вересня був офіційний візит російської військової делегації в Іран. Нам відомо, що було кілька, скажімо так, побажань з іранської сторони. Одне з них стосувалося розширення спроможностей щодо розвідувальної інформації. Тепер зрозуміло, яку саме розвідувальну інформацію почали росіяни надавати всім зацікавленим сторонам. Наголошую, що тут не один Іран, а всі зацікавлені сторони”, – додав Буданов.

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС здійснили масовану ракетну атаку на Ізраїль та проникли на його територію. У відповідь ізраїльська армія оголосила про початок операції Залізні мечі і щоденно атакує об’єкти угруповання в секторі Газа.

За останніми даними, загинуло 1300 ізраїльтян, близько 3300 поранені. МОЗ Гази повідомляє про більш ніж 1200 убитих та 5600 поранених. У цих даних не враховується ліквідація щонайменше 1500 бойовиків на території Ізраїлю.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button