Україна

Відведення військ РФ від кордонів України не спостерігається, – звіт розвідки – 1News

Міністр оборони України Олексій Резніков


Міністерство з питань тимчасово окупованих територій

За його словами, навіть якщо російські війська передислокуються з одного місця, то це буде лише міграція в інший район поблизу України

Сьогоднішній звіт української розвідки не містить жодних доказів того, що Російська Федерація відводить свої війська від кордонів України. Влада повірить в те, що Росія серйозно налаштована на деескалацію, тільки якщо вона виведе свої війська, військову техніку і озброєння, заявив міністр оборони України Олексій Резніков, якого цитує Reuters.

“На жаль, ми не можемо підтвердити цю інформацію (кадри Міноборони РФ, на яких показано, як танки, бойові машини піхоти і самохідні артилерійські установки залишають тимчасово окупований Крим, – ред.) об’єктивними показниками. Вона не підтверджується ні даними української розвідки, ні даними розвідтовариств наших стратегічних партнерів”, – поінформував міністр.

Крім того, він зауважив, що навіть якщо російські війська передислокуються з одного місця, то це буде лише міграція в інший район поблизу України, а не реальне відведення військ.

“Всі війська, які вони перекинули, повинні повернутися в пункти постійної дислокації. Тоді стане ясно, що вони скасували свої агресивні плани. Виведення людей недостатньо – необхідно також вивести озброєння і техніку”, – констатував Резніков.

1News за темою: РФ заявила про відведення частини військ після навчань, які проходять біля кордонів України

Нагадаємо, раніше міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Російська Федерація має діями довести своє бажання до деескалації, а заяви про відведення військ ще нічого не означають.

Крім того, розвідка США також не підтверджує відведення військ Росії від українського кордону попри відповідні заяви Москви напередодні.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button