Україна

Відомий італійський хірург провів в Україні показові операції пораненим


Відомий італійський хірург провів в Україні показові операції пораненим

За кожною з операцій спостерігали його українські колеги, які зможуть взяти на озброєння новітні методи.

Італійський хірург Марко Інноченті протягом десяти днів працював на волонтерських засадах у Вінниці та Житомирі, де консультував й проводив складні операції пораненим українським військовим. На них в рамках курсу були присутні місцеві українські хірурги, повідомляє Укрінформ.

“Перебуваючи в Україні я провів шість операцій, три у Вінниці, три в Житомирі. Чотири з них дуже складні – з мікросудинними пересадками. Це допоможе підвищити якість життя поранених. Але ще важливіше те, що за кожною споглядали щонайменше п’ять місцевих хірургів. І вони після цього оперуватимуть сотні пацієнтів”, – розповідає Інноченті.

Він зазначив, що такі практичні заняття є найважливішою ланкою курсу підвищення навчання. Адже перебуваючи на операції, “хірурги часто бачать способи, методи, які неможливо знайти у літературі, вони ще не описані”.

Інноченті розповів, що його поїздка відбувалася в межах ширшого проєкту, організованого урядом Італії. Він додав, що має намір ще приїжджати в Україну задля допомоги в лікуванні поранених і передачі свого досвіду українським колегам.

Для довідки: Марко Інноченті (нар. 1956 року) з відзнакою закінчив відділення медицини та хірургії Флорентійського університету, спеціалізація – пластична хірургія, хірургія кисті та ортопедія. Також навчався і проходив практику в Луїсвіллі (США) та Гонконгу. Наразі Інноченті – професор пластичної, реконструктивної та естетичної хірургії в Болонському університеті (найстарішому в Європі) та директор Клініки IV – Ортопластика у болонському Інституті Ріццолі. Провів понад 800 мікрохірургічних втручань і 3500 операцій у хірургії кисті та пластичній хірургії.

Раніше повідомлялося, що вінницькі травматологи застосували унікальну методику протезування.

Нагадаємо, хірурги дістали із серця військовослужбовця кам’яний уламок. Як камінь опинився у серці – військовий не знає. Поранення серця показала КТ-діагностика, яку він пройшов, відчувши значне нездужання.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + twenty =

Back to top button