Україна

Відновлено дві залізничні ділянки на кордоні з Польщею


Відновлено дві залізничні ділянки на кордоні з Польщею

Йдеться про ділянки: держкордон – Старжава – Хирів – Нижанковичі – держкордон (лінія 102) та Хирів – Самбір.

 
На українсько-польському кордоні відновлено ще дві залізничні ділянки: відремонтовано близько 70 км колій та оновлено 10 мостів. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр із відновлення України, міністр інфраструктури та регіонального розвитку Олександр Кубраков.
 
Йдеться про ділянки: держкордон – Старжава – Хирів – Нижанковичі – держкордон (лінія 102) та Хирів – Самбір.
 
Повідомляється також, що відремонтовано вокзальну інфраструктуру та пасажирські платформи у Хирові, Нижанковичах та Старжаві.
 
“Всі роботи були виконані в рекордні терміни – менше ніж за рік. Завдяки завершенню цих проектів ми суттєво наростимо пропускну спроможність нашого західного кордону, зокрема його ключового напряму – польського”, – написав Кубраков.
 
Як зазначає віце-прем’єр, це дає додаткові можливості для експортерів та збільшення логістичних шляхів для транспортування міжнародної допомоги по Україні, а також дозволяє прискорити практичну інтеграцію України в європейський ринок.
 
“Відновлення цих двох ділянок є не єдиними залізничними проектами, які ми реалізували протягом останніх місяців. У 2022 році завершили реконструкцію та електрифікацію ділянки Ковель – Ізов – держкордон”, – додав Кубраков.
 
Крім того, міністр зазначив, що переведення тяги на електричну ділянку робить логістику між Україною та Польщею більш ефективною: у перспективі можлива перепустка до 14 пар поїздів на добу.
 

 
Раніше повідомлялося, що Укрзалізниця отримала європейську залізничну премію Rail Champion 2023 за стійкість та роботу під час війни.
 
Укрзалізниця перевезла рекордну кількість пасажирів до ЄС
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button