Україна

Відкриття офісів Google та Facebook в Україні – Зеленський відповів на петицію – 1News

Як зазначив президент, модерування сегментів Google, YouTube, Facebook та Instagram із території України є важливим напрямом посилення нацбезпеки


Фото з відкритих джерел

Президент Володимир Зеленський звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо активізації роботи з відкриття в Україні представництв компаній Google (YouTube) та Meta Platforms (Facebook, Instagram). Про це йдеться у відповіді глави держави на електронну петицію №22/126642-еп.

“Вважаю, що забезпечення модерування сегментів Google, YouTube, Facebook та Instagram із території України є важливим напрямом посилення національної безпеки в інформаційній сфері та протидії гібридним загрозам з боку Російської Федерації”, – зазначив Зеленський.

1News за темою: Google купує новий “кольоровий” офіс за 1 млрд доларів

Глава держави зауважив, що згадане питання неодноразово порушувалось ним та урядом на міжнародному рівні.

“Наразі у зв’язку з тим, що з жовтня 2021 року Facebook та Instagram належать новоствореній компанії Meta Platforms, планується офіційно поновити згадані звернення”, – пояснив президент.

Нагадаємо, раніше компанія Google розіслала користувачам своїх платних послуг в Україні лист, в якому попереджає про подорожчання своїх сервісів. Це пов’язано із прийнятим та підписаним законом про цифровий податок.


Джерело

Back to top button