Україна

Відбито всі ворожі штурми на Донбасі – Генштаб


Відбито всі ворожі штурми на Донбасі – Генштаб

ЗСУ зупинили спробу противника провести наступальні бої біля Кодеми і Зайцевого на Бахмутському напрямку.

 
З початку цієї доби українські військові зупинили спроби наступів російських агресорів на Слов’янському, Бахмутському й Авдіївському напрямках. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у понеділок, 29 серпня.
 
 

 
Зокрема, на Харківському напрямку ворог із танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії обстріляв території поблизу Перемоги, Світличного, Гусарівки, Борщової, Залимана, Слатиного, Нового, Іванівки, Руської Лозової та Соснівки. Завдав авіаційного удару біля Нового. Продовжував інтенсивне ведення повітряної розвідки БПЛА.
 
На Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли з танків, ствольної артилерії та РСЗВ неподалік Курульки, Бражківки, Богородичного, Краснопілля та Адамівки. Противник задіяв розвідувальні дрони.
 
“Намагався провести безглузду розвідку боєм у районі населеного пункту Долина, зазнав втрат і відійшов. З метою покращення тактичного становища ворог вів штурмові дії біля Богородичного, успіху не мав”, – йдеться у повідомленні.
 
На Краматорському напрямку велися обстріли з артилерійських систем неподалік Григорівки, Сіверська й Івано-Дар’ївки. Також окупанти задіяли авіацію для удару у районі Григорівки.
 
На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріл військової та цивільної інфраструктури біля Бахмутського, Шумів, Яковлівки, Зайцевого і Кодеми. Завдав авіаударів у районах Яковлівки й Кодеми. Продовжив ведення повітряної розвідки БПЛА у вказаному напрямку. Спроби противника вести наступальні бої поблизу Кодеми й Зайцевого зупинено українськими захисниками.
 
На Авдіївському напрямку вогневий вплив зазнали райони Авдіївки, Водяного, Веселого, Мар’їнки, Олександрополя та Тоненького. З метою покращення тактичного становища ворог вів наступальні бої у районі Первомайського, безуспішно.
 
На Новопавлівському напрямку позиції наших військ було обстріляно з танків, ствольної артилерії та РСЗВ неподалік Павлівки, Володимирівки, Костянтинівки і Новоукраїнки. Противник застосував авіацію для удару у районі Володимирівки.
 
На Запорізькому напрямку окупанти здійснювали обстріл позицій зі ствольної, реактивної артилерії та танків у районах населених пунктів Дорожнянка, Шевченка, Полтавка, Білогір’я та Новопіль. Завдали авіаударів біля Новополя та Новосілки.
 
На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджував на недопущенні просування наших військ. Вживає заходів для поповнення втрат.
 
Ворог обстрілював з артилерії та танків інфраструктуру у районах населених пунктів Олександрівка, Прибузьке, Новогригорівка, Першотравневе, Квітневе, Кобзарці, Яковлівка, Потьомкине, Трудолюбівка, Добрянка, Таврійське, Шевченкове, Любомирівка, Березнегувате. Для завдання ударів задіяв авіацію біля Новогригорівки й Андріївки. Активно діяли розвідувальні дрони окупантів.
 
Напередодні повідомлялося, що за добу ЗСУ ліквідували ще 250 окупантів. Було знищено п’ять артсистем ворога, три танки і три бойові броньовані машини. Загалом Росія втратила від початку повномасштабної війни вже 46 750 своїх військових убитими.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button