Україна

Відбито наступи ворога у двох областях – ЗСУ


Відбито наступи ворога у двох областях - ЗСУ

У Харківській та Донецькій областях ворог намагався проводити наступальні штурмові дії, але із втратами відійшов.

Генштаб ЗСУ опублікував зведення щодо воєнного вторгнення РФ в Україну станом на ранок середи, 3 серпня.

Противник продовжує завдавати авіаційних та ракетних ударів по цивільних об’єктах на території України.

Окупанти продовжують використовувати територію республіки Білорусь для перекидання диверсійно-розвідувальних груп на територію України.

На Сіверському напрямку противник здійснював обстріли позицій наших військ, фіксується робота ворожих засобів радіоелектронної боротьби.

На Слобожанському напрямку противник веде бойові дії з метою утримання зайнятих рубежів та недопущення наступу підрозділів сил оборони.

На Харківському напрямку обстрілювали райони населених пунктів Харків, Прудянка, Питомник, Руські Тишки, Нова Миколаївка, Рубіжне, Піщане, Борщова, Замулівка, Леб’яже, Коробочкіне, Базаліївка та Басове. Окупанти намагалися рухатися у напрямку Кочубеївка – Дементіївка, отримали відсіч та відійшли.

На Слов’янському напрямку артобстріли зафіксовані біля Нової Дмитрівки, Богородичного, Чепіля, Карнаухівки, Довгенького, Барвінкового, Шнурків, Гусарівки та Дмитрівки. Ворог намагався вести розвідку на південь від Мазанівки, окупанти виявлені та знешкоджені.

На напрямку Сіверська противник здійснював обстріл зі ствольної та реактивної артилерії, а також з танків біля Сіверська, Серебрянки та Григорівки.

На Донеччині ворог основні зусилля зосереджує на Бахмутському напрямку. Для витіснення наших підрозділів із зайнятих рубежів вів артобстріли в районах населених пунктів Кодема, Семигір’я, Травневе, Виїмка, Берестове, Бахмутське та Опитне. Завдав авіаудари поблизу Семигір’я та Білогорівки.

Противник вів наступ у районі західної околиці Берестового, але безуспішно, така сама ситуація на напрямках Володимирівка – Яковлівка та Семигір’я – Кодема.

На напрямках Володимирівка – Соледар та Покровське – Бахмут бойові дії тривають.

На напрямках Відродження – Кодема та Доломітне – Семигір’я українські воїни завдали потужного вогневого ураження та змусили окупантів відійти.

На Авдіївському напрямку ворог обстрілював район Авдіївки, спроби противника покращити тактичне становище були безуспішними, ворог із втратами відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріли зафіксовано недалеко від Костянтинівки, Новосілки, Великої Новосілки, Чарівного, Малої Токмачки, Новополя, Юрківки та Гуляйполя.

На Південнобузькому напрямку ворог обстрілює позиції ЗСУ з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Потьомкіне, Тополине, Княжівка, Велика Костромка, Апостолове, Степова Долина, Посад Покровське, Новогригорівка, Лупарокове, Квітневе та Білогірка. Задіяв авіацію для удару по району урочища Плотницьке.

“Українські ракетно-артилерійські підрозділи продовжують виконання вогневих завдань щодо опорних пунктів, скупчень живої сили та баз логістичного забезпечення ворога”, – повідомляють у Генштабі.

Нагадаємо, у ніч на середу, 3 серпня, після кількох вибухів почалася пожежа на нафтобазі російських військ в окупованій Макіївці Донецької області.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button