Україна

Відбито атаки росіян на чотирьох напрямках – ЗСУ


Відбито атаки росіян на чотирьох напрямках - ЗСУ

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні дії на Бахмутському напрямку,

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір п’ятниці, 27 жовтня.

“Протягом доби відбулось 47 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 6 ракетних та 8 авіаційних ударів, здійснив 27 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура”, – йдеться у зведенні Генштабу.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Куп’янському і Лиманському напрямках ворог наступальних (штурмових) дій не вів, продовжував перегрупування військ.

На Бахмутському напрямку ворог намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки, де наші захисники відбили 5 атак.

На Авдіївському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії в районах Степового, Авдіївки та Первомайського Донецької області. Тут Силами оборони відбито 13 атак ворога.

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де наші захисники відбили 19 атак ворога.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили всі атаки ворога біля Водяного, Золотої Ниви та Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку загарбники намагалися відновити втрачене положення північно-західніше Вербового Запорізької області, успіху не мали.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, та ще 4 – по зенітно-ракетним комплексам противника.

Підрозділи ракетних військ уразили 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 8 артилерійських засобів, 2 склади боєприпасів та 3 засоби протиповітряної оборони противника.

Раніше повідомлялося, що Росія втратила бригаду під Авдіївкою.

Нічна атака: знищено п’ять із шести “шахедів”

На півдні збито три ракети і два безпілотники РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button