Україна

Відбито атаки РФ на п’яти напрямках – Генштаб


Відбито атаки РФ на п яти напрямках - Генштаб

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, зазначають у Генеральному штабі ЗСУ.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформація щодо російського вторгнення станом вечір вівторка, 10 жовтня.

“Протягом доби відбулось 75 бойових зіткнень. Російська федерація завдала удару зенітною керованою ракетою С-300 по цивільних будинках у населеному пункті Великий Бурлук Харківської області. Окрім цього, сьогодні вночі, окупанти атакували південні регіони нашої держави 36 ударними БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 27 ворожих “шахедів”. Загалом ворог завдав 2 ракетних та 62 авіаційних ударів, здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура”, – йдеться у вечірньому зведенні.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 16 атак ворога в районі Синьківки і 5 атак біля Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку противник активно застосовував авіацію для ударів по позиціях українських військ у районі Серебрянського лісництва (південно-західніше Кремінної Луганської області).

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Часів Яр, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

“На Авдіївському напрямку противник силами до трьох батальйонів за підтримки танків та броньованих машин активізував наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. Наші захисники відбили усі атаки ворога та не допустили втрат рубежів і позицій”, – повідомляють у Генштабі.

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили 9 атак ворога в районах Мар’їнки Донецької області, на Запорізькому напрямку відбито атаки в районах населених пунктів Інженерне та Вербове Запорізької області.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 5 – по зенітно-ракетним комплексам противника. Також нашими захисниками було знищено російський винищувач Су-25 та 7 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, склад боєприпасів, 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 7 артилерійських засобів та станцію РЕБ противника.

Нагадаємо, протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала десяти ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки РФ.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, склад боєприпасів, два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, і станцію РЕБ противника.

ССО знищили сім одиниць техніки та склад росіян

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button