Україна

Відбито атаки на Сєвєродонецьк з чотирьох напрямів

Відбито атаки на Сєвєродонецьк з чотирьох напрямів

Фото: Сергей Гайдай / Facebook

Наслідки ворожих обстрілів у Луганській області

Ворог вів наступальні та штурмові дії в районах Осколонівки, Пурдівки, Щедрищевого та Смолянинового.

Російські війська спробували вести наступ на Сєвєродонецьк відразу по чотирьох напрямах. ЗСУ відбили ці атаки і змусили відступити ворога з втратами. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram у неділю, 22 травня.

“Відразу з чотирьох напрямів намагалися увірватися до Сєвєродонецька росіяни, але отримали гідну відсіч і відійшли на попередні позиції. Втім, артилерійські та мінометні обстріли житлових кварталів ними продовжилися. Постраждав майже кожен підконтрольний населений пункт”, – написав Гайдай.

 

У Сєвєродонецьку за добу пошкоджено сім будинків, у Лисичанську – п’ять. Також по п’ять – у Тошківці та Нирковому, чотири – у Врубівці, по три – у Гірському та Золотому, два – у Привіллі.

 

Гайдай нагадав, що між Сєвєродонецьком та Лисичанськом зруйновано проліт мосту поблизу залізничного вокзалу.

 

“Позиції наших військ на фронті росіяни обстрілюють вздовж усієї лінії зіткнення поблизу Лисичанська та Сєвєродонецька”, – зазначив голова області.

 

Загалом за добу було відбито дев’ять атак противника, знищено п’ять танків, чотири артилерійські системи, десять одиниць бойової броньованої техніки та два автомобілі військ РФ. Підрозділи ППО вразили один БПЛА Орлан-10.

 

Також учора було затримано кількох людей, які фотографували військову техніку. Ними займатиметься СБУ.

 

Напередодні Гайдай повідомив, що Луганщину намагаються взяти в кільце. Окупанти хочуть зробити з області згарище, знищують Сєвєродонецьк, бої йдуть на околицях міста.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button