Україна

Відбито 13 атак на лівобережний плацдарм – Генштаб


Відбито 13 атак на лівобережний плацдарм - Генштаб

Наші війська продовжували завдавати окупантам втрат в живій силі та техніці, виснажували ворога вздовж всієї лінії фронту.

Українські війська продовжують розширення плацдарму на лівому березі Дніпра. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у суботу, 6 січня.

“В зоні відповідальності ОСУВ Одеса на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій… Протягом минулої доби противник здійснив 13 безуспішних штурмових дій”, – йдеться у повідомленні.

Водночас, наші війська продовжували завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажували ворога вздовж всієї лінії фронту.

Загалом на фронту за минулу добу відбулося 62 бойових зіткнення. Ворог завдав 5 ракетних та 25 авіаційних ударів, здійснив 32 обстріли з РСЗВ.

Авіаційних ударів зазнали: Новомихайлівка Донецької області, Мала Токмачка Запорізької області, Зміївка та Червоний Маяк Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ Хортиця на Куп’янському напрямку ЗСУ відбили сім атак ворога в районі населеного пункту Синьківка Харківської області.

На Лиманському напрямку росіяни вчора наступальних дій не вели.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили три атаки противника біля Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ Таврія на Авдіївському напрямку українські підрозділи продовжували стримувати ворога, який не полишав спроб оточити Авдіївку. Вчора Сили оборони відбили чотири атаки ворога в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 17 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ продовжували стримувати загарбників біля Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 15 атак.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не вів.

На Запорізькому напрямку наші воїни відбили атаку противника в районі Роботиного Запорізької області.

Вчора авіація Сил оборони завдала ударів по п’ятирайонах зосередження особового складу та одному пункту управління противника.

Підрозділи ракетних військ уразили два пункти управління, чотри райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та артилерійський засіб противника.

Нагадаємо, за добу 4 січня було знищено майже 800 російських загарбників. Загалом Росія втратила понад 360 тисяч військових вбитими за час війни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button