Україна

Відбувся забіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”


Відбувся забіг Шаную воїнів, біжу за Героїв України

Цьогорічна акція вже сьома з часу її заснування. За роки існування забігу його географія розширилася від регіонів України до майже 40 країн світу.

У різних містах в суботу, 31 серпня, відбулася щорічна патріотична акція – забіг “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України”. Про це з посиланням на публікації пресслужб обласних військових адмінстрацій повідомляє Укрінформ.

“Цю традицію, приурочену до Дня пам’яті захисників України, започаткували у 2018 році батько загиблого “кіборга” Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко спільно із Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком. За роки існування забігу його географія розширилася від регіонів України до майже 40 країн світу”, – йдеться в публікації.

Цьогорічна акція вже сьома з часу її заснування.

Учасники бігли дистанції у 2 км, 5 км або 10 км із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України у період з 2014 по 2024 роки.

Участь у забігу брали всі охочі, які зареєструвалися для участів акції. Серед бігунів були військові, прикордонники, бійці ДСНС, чиновники члени родин загиблих героїв та інші громадяни. 

Нагадаємо, День пам’яті захисників України відзначається 29 серпня – в пам’ять про бійців, загиблих під Іловайськом у 2014 році.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 − 4 =

Back to top button