Україна

Відбулася розмова Зеленського зі Штайнмаєром

Відбулася розмова Зеленського зі Штайнмаєром

Фото: Офис президента

Штайнмаєр відвідував Київ у жовтні минулого року

У квітні президент Німеччини хотів приїхати до Києва, але отримав відмову. Через це Україну відмовився відвідувати Шольц.

 

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром. Про це сьогодні, 5 травня, повідомляє заступник редактора видання Bild Пауль Ронцхаймер.

 

“Сторони домовилися залишити минуле позаду та зосередитись на майбутній співпраці”, – цитує видання прес-секретаря президента України.

 

Зазначається, що під час розмови Штайнмайєр висловив солідарність Україні у протистоянні з РФ.

 

У канцелярії президента Німеччини виданню заявили, що за підсумками розмови лідери домовилися залишатись у тісному контакті.

 

Проведення розмови підтвердив голова офісу президента Андрій Єрмак.

 

“Німеччина залишається сильним союзником України. Про деталі буде офіційне повідомлення, можу лише сказати, що надія росіян на розкол єдності Європи у підтримці України – марна”, – написав він у телеграм.

 

Нагадаємо, у середині квітня Штайнмайєр хотів приїхати до Києва разом із президентами Польщі та країнами Балтії, але отримав відмову. За даними ЗМІ, Зеленський не хотів зустрічатися з ним через тісні зв’язки німецького політика з Росією у минулому.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button