Україна

Від сьогодні всі охочі кияни можуть вакцинуватись від коронавірусу: вакцини є на вибір

Від сьогодні у Києві вакцинуватися від коронавірусу можуть всі охочі. Про це на початку засідання Київради заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє 1News з посиланням на прес-службу міського голови.

фото 1News

«У столиці триває кампанія з вакцинації від коронавірусу. Міністерство охорони здоров’я офіційно оголосило про п’ятий етап вакцинації. Тепер щепитися можуть всі охочі віком від 18 років. Для цього киянам треба зареєструватися через сервіс Helsi. me. Вакцини є на вибір – CoronoVac/Sinovac Biotech або Spikevax Moderna, які надає МОЗ України», – сказав Кличко.

За словами мера Києва, від сьогодні, з 22 липня, вакцинуватися можна в Центрі вакцинації, що працює на базі МВЦ. А від завтра, з 23 липня, – в усіх пунктах щеплень, які розгорнуті на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги в усіх районах столиці.

«Підкреслю, що Київ – перший за темпами вакцинації в Україні. Загалом від початку вакцинальної кампанії у столиці зробили майже 653 тисячі щеплень. Із них першу дозу вакцини отримали 434,5 тисячі людей. Повністю імунізовані – понад 218,3 тисячі осіб. Тільки минулої доби в Києві зробили майже 21,3 тисячі щеплень, – зауважив Кличко. – І я закликаю всіх киян подбати про своє здоров’я і здоров’я своїх близьких та зробити щеплення від коронавірусу. Бо сьогодні, як ви знаєте, світ готується до наступної хвилі пандемії, яку прогнозують вже на початку осені», – наголосив Віталій Кличко.

Back to top button