Україна

Вхід до Миколаївської міськради обмежили: перепусткою стане або сертифікат вакцинації, або негативний тест на коронавірус

Щоб увійти в будівлю Миколаївської міськради, необхідно буде пред’явити негативний аналіз на коронавірус або сертифікат про вакцинацію. Про це 27 вересня на апаратній нараді сказав міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич, пише видання «Новости N».

Засідання міський голова розпочав з питань до заступника начальника управління охорони здоров’я Віктора Фаюка. Він запитав, в який карантинній зоні перебуває Миколаїв і які обмеження це накладає на миколаївців. Той відповідав, що Миколаїв перебуває в «жовтій» зоні, це обмежує проведення певних заходів, люди повинні тримати соціальну дистанцію і носити маски.

Тоді міський голова звернувся до всіх присутніх на апаратній нараді чиновників. Питав, хто зробив два щеплення від «ковіду», хто одне, а хто взагалі не вакцинувалася. У всіх трьох випадках знайшлися люди, які підняли руки.

«Ось бачите, у нас навіть представники органів місцевого самоврядування не хочуть вакцинуватися», – зазначив Сенкевич.

І попередив, що тепер для входу в міськвиконком їм потрібно буде показати або сертифікат про вакцинацію, або результат негативного аналізу ПЛР, який діє 72 години.

Потім ці ж питання Сенкевич задав журналістам. Кілька людей теж виявилися невакцинованими. Мер сказав, що тепер для них будуть діяти ті ж правила для входу в будівлю – або сертифікат, або тест.

Чи стосуються нові правила простих городян, що приходять до міськвиконкому для вирішення своїх питань, або ці вимоги будуть поширюватися тільки на певні і озвучені мером категорії людей, останній не уточнив.

Варто також зазначити, що під час наради багато присутніх сиділи без масок впритул один до одного за столами, міський голова теж сидів в президії без маски. І тільки за його вказівкою, після того, як потрібні питання були задані і відповіді на них отримані, присутнім принесли в зал засоби індивідуального захисту.

Back to top button