Україна

Ветеран АТО, який повернувся після затримання у Польщі, приступив до роботи в Офісі Омбудсмана

Затриманий у Польщі український військовослужбовець Ігор Мазур повернувся до Києва та приступив до роботи в Офісі Омбудсмана. Про це розповіла Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, повідомила 1News прес-служба Омбудсмана.

За її словами, повернення Мазура стало можливим лише завдяки спільним зусиллям громадянського суспільства та державних органів влади.

Зокрема, за дорученням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Українське бюро Інтерполу ще в день затримання надіслало польській стороні пакет документів, які безпосередньо вказували на те, що Росія зловживає своїм правом звертатись до Інтерполу.

«Дякую всім, хто був залучений до процесу звільнення та повернення Ігоря Мазура на рідну землю, а саме: Офісу Президента, моїй команді, МВС, МЗС, дипломатам, народним депутатам, Національній поліції, громадянському суспільству та ЗМІ», – сказала Денісова.

Раніше про повернення Мазура в Україну повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Як повідомлялося, 9 листопада польські прикордонники затримали в пункті пропуску «Дорогуськ» працівника Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини, учасника АТО Ігоря «Тополя» Мазура. Його затримали на підставі пред’явлення циркулярного повідомлення, поширеного Росією за запитом про екстрадицію в певних країнах, зокрема Польщі.

10 листопада Окружна прокуратура в Любліні відпустила Мазура на поруки генерального консула України в Любліні Василя Павлюка до розгляду його справи в суді.

У Росії Мазура підозрюють в участі в бойових діях у Чечні в 90-х роках минулого століття. Він категорично заперечує свою участь в бойових діях на території Чеченської республіки й заявляє, що справа сфабрикована.

Back to top button