Україна

Верховний суд став на бік Укрзалізниці у суперечці з компанією Ахметова

Укрзалізниця мала погасити борги Донецької залізниці перед підприємством олігарха

Верховний Суд прийняв сторону “Укрзалізниці” (УЗ) у суперечці з “Укртранслізингом”, 52% акцій якого належить Рінату Ахметова.

Суд частково задовольнив касаційну скаргу УЗ та скасував рішення госпсуду Донецької області про стягнення з держкомпанії 749,2 млн грн заборгованості “Донецької залізниці” за договорами фінансового сублізингу від 2007 року, – інформує 1News.

Зазначається, що, відповідно до рішення суду, Верховний Суд передав справу на новий розгляд до Господарського суду Донецької області.

Суд має розібратися в аргументах УЗ щодо наявності підстав для застосування позовної давності. А також звірити акти взаєморозрахунків між “Укртранслізингом” та “Донецькою залізницею”, частину яких “було підписано “неуповноваженою особою”, причому документи “не містять дати підписання”.

Нагадаємо, що у 2020 році Велика Палата Верховного Суду визнала УЗ правонаступником ДП “Донецька залізниця” з дати держреєстрації акціонерного товариства – 21 листопада 2015 року. Тобто УЗ повинна погашати всі борги “Донецької залізниці”, не зважаючи на те, що не отримала майна у статутний капітал.

Джерело: ZN.ua

Back to top button