Україна

Верховний суд оскаржить поновлення на посаді судді Богдана Львова


Верховний суд оскаржить поновлення на посаді судді Богдана Львова

Київський окружний адмінсуд постановив виплатити Богдану Львову зарплату “за час вимушеного прогулу”.


Верховний суд України не погоджується з рішенням Київського окружного адміністративного суду  щодо поновлення на посаді судді ВС Богдана Львова, у якого раніше знайшли паспорт РФ. Про це повідомила пресслужба суду.
 
Зазначається, що 10 січня Київський окружний адміністративний суд частково задовольнив адміністративний позов Богдана Львова – визнав протиправним та скасував наказ голови Верховного суду про відрахування судді зі штату ВС. 
 
КОАС також зобов’язав Верховний суд зарахувати суддю до штату ВС у Касаційний господарський суд, а також нарахувати та виплатити йому середній заробіток за час вимушеного прогулу.
 
У Верховному Суді заявили, що оскаржуватимуть рішення КОАС в апеляційному порядку.

Нагадаємо, журналісти Схем виявили, що Богдан Львов має громадянство Росії. Він отримав його ще у 1999 році у Москві, на той момент вже працюючи суддею в Україні. А у 2012 році оновив паспорт РФ після досягнення 45-річчя. Сам суддя заперечував наявність російського громадянства.

 
5 жовтня 2022 року тоді ще голова Верховного суду Всеволод Князєв відрахував голову Касаційного господарського суду Богдана Львова зі штату Верховного суду на підставі листа СБУ про наявність у нього громадянства РФ.

Служба безпеки знайшла російське громадянство у глави ВККС – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button