Україна

Верховний комісар ООН у справах біженців відвідав Охматдит


Верховний комісар ООН у справах біженців відвідав Охматдит

Верховний комісар ООН зазначив, що під час таких візитів ставить за мету показати донорам, що насправді відбувається в Україні, аби вони й надалі виділяли кошти на допомогу українцям

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із Верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді, котрий прибув в Україну та вже відвідав пошкоджену російським ударом 8 липня дитячу лікарню Охматдит. Про це інформує Офіс президента у вівторок, 16 липня.

Гранді нагадав, що це вже п’ятий його візит до України з початку повномасштабного російського вторгнення.

Верховний комісар ООН зазначив, що під час таких візитів ставить за мету показати донорам, що насправді відбувається в Україні, аби вони й надалі виділяли кошти на допомогу українцям. Він розповів, що вже відвідав деякі райони в Києві, які зазнали бомбардувань минулого тижня, та дитячу лікарню Охматдит.

Глава держави подякував Верховному комісару за підтримку України.

Він також наголосив, що наша країна потребує додаткової підтримки для відновлення зруйнованого житла та облаштування укриттів у школах і лікарнях, щоб українці могли повернутися додому.

Зауважимо, дитяча лікарня Охматдит у Києві частково відновила роботу після російської ракетної атаки 8 липня.

Нагадаємо, 8 липня росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні. Однією з цілей стала лікарня Охматдит у Києві. Під час удару в закладі перебували 627 дітей, восьмеро з них зазнали поранень, двоє дорослих загинули. 94 пацієнтів транспортували в інші лікарні. Пізніше від поранень помер ще один хлопчик.

СБУ встановила, що росіяни вдарили по Охматдиту крилатою ракетою Х-101.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − five =

Back to top button