Україна

Шахрай організував “збір” грошей для тероборони – СБУ


Шахрай організував збір грошей для тероборони - СБУ

Незаконну діяльність організував уродженець Херсона, який на початку повномасштабного вторгнення РФ виїхав до Дніпропетровської області.

Служба безпеки України ліквідувала шахрайську схему на Дніпропетровщині. Під виглядом збору благодійної допомоги для ЗСУ зловмисники привласнювали гроші місцевих жителів, повідомляється на сайті спецслужби в середу, 23 листопада.

“Щоб замаскувати злочинні дії, шахраї називали організатором проекту керівництво військово-цивільної адміністрації Кривого Рогу. Для реалізації угоди її організатор створив фейковий Telegram-аккаунт голови міської ВДА, з якого “розганяв” повідомлення про псевдозахід. Таким чином, зловмисник намагався від імені чиновника обдурити українських громадян на сотні тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.

Спецслужба встановила, що незаконну діяльність організував уродженець Херсона, який на початку повномасштабного вторгнення РФ прибув до Дніпропетровської області.

“Він верифікував фейковий аккаунт керівника ВДА і наповнив його даними з реального Telegram-каналу чиновника. Наприкінці вересня шахрай розмістив там інформацію про відкриття банківського рахунку та збір коштів нібито на потреби підрозділів тероборони. Посилання на донат закріпив у “шапці” профілю. Утім, завдяки швидкій реакції СБУ він не зміг розгорнути свою шахрайську схему “на повну”, – додали в СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили мобільний телефон та банківську картку із доказами злочинних дій.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за статтею про шахрайство (ч.3 ст.190 КК України).

Раніше повідомлялося, що на Київщині судитимуть афериста, який заробляв на евакуації. Він обдурив 12 людей, які просили вивезти їхні сім’ї з тимчасово окупованих територій.

Підлітка із Чернівців судитимуть за продаж неіснуючої амуніції


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button