Україна

Верховна Рада звільнила виробників вакцин проти коронавірусу від відповідальності за негативні наслідки після щеплення

Ухвалення законопроєкту потрібне для отримання безкоштовної вакцини в рамках механізму COVAX

Верховна Рада України звільнила виробників вакцин від COVID-19 від відповідальності за негативні наслідки після вакцинації.

За відповідні зміни до закону за скороченою процедурою проголосували 236 депутатів, – інформує 1NEWS.

Ухвалення законопроєкту потрібне для отримання безкоштовної вакцини в рамках механізму COVAX.

Цей законопроєкт передбачає звільнення виробника або власника реєстраційного свідоцтва вакцини від COVID-19 від відповідальності за будь-які наслідки, спричинені застосуванням таких вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19).

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначено, що практика країн із високим регуляторним статусом регулює доступ до застосування вакцин для профілактики COVID-19 шляхом надання дозволу на екстрене використання (Emergency Use Authorization (EUA).

Механізм EUA передбачає, що регуляторні органи країн можуть дозволити використання незареєстрованих лікарських засобів до застосування у надзвичайних ситуаціях для діагностики, лікування або попередження серйозних або небезпечних для життя захворювань або станів за умови дотримання визначених відповідною державою критеріїв якості, ефективності та безпеки таких лікзасобів.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button