Україна

Верховна Рада закликала світ засудити військовий шантаж Росії

Український парламент також закликав міжнародну спільноту "застосувати всі можливі дипломатичні засоби для сприяння деескалації ситуації, відведення російських військ від кордонів України, а також повної відмови Російської Федерації від своїх агресивних намірів перерозподілу Європи на зони впливу"

Народні депутати на пленарному засіданні розглянули звернення Верховної Ради України до міжнародних парламентів, урядів та організацій через ескалацію на кордонах.

Проєкт постанови підтримали 282 парламентарі, – інформує 1News.

Зокрема, Рада звернулася до Організації Об’єднаних Націй, Європейського парламенту, урядів та парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій “стосовно неприйнятності військового шантажу відносно України з боку Російської Федерації”.

У тексті звернення йдеться про те, що дії Росії спрямовані на “недопущення реалізації європейських та євроатлантичних прагнень”, а також проти суверенітету України.

Депутати закликали світову громадськість засудити позицію РФ, сприяти зміцненню обороноздатності України та посилити санкційний тиск на Росію.

Український парламент також закликав міжнародну спільноту “застосувати всі можливі дипломатичні засоби для сприяння деескалації ситуації, відведення російських військ від кордонів України, а також повної відмови Російської Федерації від своїх агресивних намірів перерозподілу Європи на зони впливу”.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button