Україна

Верховна Рада з пропозиціями Зеленського ухвалила закон про відновлення конкурсів на посади держслужбовців

Парламент вилучив з ветованого Володимиром Зеленським закону положення, які обмежують повноваження першого заступника та заступників міністра, якщо посада міністра вакантна

Верховна Рада України підтримала з пропозиціями президента України Володимира Зеленського закон про відновлення проведення конкурсів на посади державної служби, які припинили через пов’язаний із пандемією коронавірусу карантин.

Відповідний законопроєкт підтримали 267 народних депутатів на позачерговому пленарному засіданні, – інформує 1NEWS.

Парламент вилучив з ветованого Володимиром Зеленським закону положення, які обмежують повноваження першого заступника та заступників міністра, якщо посада міністра вакантна.

Раніше, 16 лютого, парламент ухвалив закон про відновлення проведення конкурсів на посади держслужби. Однак 18 лютого Володимир Зеленський його ветував.

Він заявив, що підтримує відновлення цих конкурсів, але просить парламент вилучити із закону норми про обмеження виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра є вакантною.

Зеленський заявив, що положення про виконання першим заступником міністра або заступниками міністра (у період, коли посада міністра є вакантною) лише окремих повноважень міністра порушують конституційні норми щодо призначення за поданням прем’єра членів уряду.

Він запропонував парламенту вилучити ці норми і запевнив, що після цього підпише ухвалений законопроєкт.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button