Україна

Верховна Рада визначила дату місцевих виборів

Верховна Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року. За відповідний проект проголосували 326 народних депутатів.

Кабінету міністрів спільно з Центральною виборчою комісією поставлене завдання розробити заходи та рекомендації, спрямовані на запобігання поширенню COVID-19 під час виборів.

Вибори відбудуться на всій території України, окрім окупованих частин Донецької та Луганської областей та тимчасово окупованого Криму.

В пункті 2 постанови прописано, що вибори депутатів Верховної ради АР Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях республіки, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються і не проводяться.

Вибори на зазначених територіях відбудуться лише після припинення російської агресії та виведення незаконних збройних формувань. Їх призначать окремим законом.

Зазначимо, що перед цим з розгляду було зняте питання щодо зменшення кількості районів в Україні. Проектом пропонувалось поділити Україну на райони, скоротивши їхню кількість з 490 до 129.

Враховуючи зняття постанови про новий районний поділ в Україні, вибори до районних рад відбудуться в рамках існуючого поділу.

Back to top button